Gelukkig is de heftige griep aan ons huis voorbij gegaan en ik hoop voor jou bij jou ook. Heb je ‘t toch te pakken of je voelt het aankomen zet dan een kopje thee met deze mix.

Dit heb je nodig voor meerdere kopjes
2 (biologische) citroenen
biologische honing
ca. 3 cm verse gember, liever meer
afsluitbaar glazen potje

Zo maak je het
Was de citroenen met een borstel schoon. Heb je geen biologische citroenen kunnen vinden, schil de citroenen dan dun af, wel het witte laten zitten. Snij de citroenen in dunne schijfjes en leg ze in het potje. Rasp de gember met een rasp fijn en voeg dit bij de citroenen. De kaneel erbij en giet het potje vol met de biologische honing. Goed roeren! Dit kun je prima 3 weken bewaren in de koelkast.

Een kop thee zetten 
Kook water voor de thee. Haal een flinke lepel van je anti-griep mix en doe dit in je kopje. Giet er eerst wat koud water op, 2 eetlepels, daarna kun je het gekookte water er bij doen. Heerlijk en zacht voor je keel! Beterschap.

Waarom eerst koud water op je anti-griep mix? Giet je er direct kokend water op, dan ‘verbrand’ je de honing, de kaneel en de gember. Door eerst koud water er bij te doen en daarna kokend water behoud je de voedingsstoffen die in honing, gember, citroen en kaneel zitten. Zo ben je er snel bovenop.

Groetjes, Saskia