Misschien heb je het wel voorbij zien komen op Instagram of Facebook, charcoal om je tanden witter te maken of als masker voor op je gezicht, om je huid grondig te reinigen. Wellicht heb je wel eens een aantal Norit pillen geslikt tijdens een vakantie in een ver land waar je ineens diaree kreeg. Precies het middel om diaree te stoppen is vaak op basis van charcoal. Vroeger werd charcoal al door de Indianen in Noord Amerika gebruikt om je tanden mee schoon te poetsen. Zo gebruikte ik het product van BLOOMR.

Wanneer je charcoal letterlijk vertaalt naar het Nederlands dan krijg je houtskool. Echter houtskool alleen zit vol chemische en gifstoffen die je niet in je lichaam wilt. Nee, ik heb het over geactiveerde kool. De basis van charcoal worden vezelhoudende grondstoffen gebruikt zoals kokosnoten. Daarna ondergaat het een speciale en zuiverende behandeling om er gezondheidsvoordelen van te kunnen ervaren. Zo kan geactiveerde kool allerlei giftige stoffen opnemen, zodat jij ze kunt uitscheiden.

Actieve kool heeft veel toepassingen in de geneeskunde, zoals het opnemen van giftige stoffen, om water te zuiveren en om vieze geurtjes op te nemen.

Ik zag Coconut Charcoal van BLOOMR voorbij komen en ik was heel erg benieuwd naar het resultaat. Tegenwoordig bevatten tandpasta’s allerlei ingrediënten je liever niet in je lichaam wilt. Nu we met ons allen goed kijken wat er wel en niet in onze producten zit, leek het mij een geweldig product om uit te proberen.

Wat mij zo aansprak aan dit product is dat het van natuurlijke oorsprong is, dus geen chemische ingrediënten bevat. Je tanden worden witter en schoon en wat ik hierboven al schreef houtskool wordt al honderden is het niet duizenden jaren geleden al gebruikt.

Coconut Charcoal van BLOOMR kreeg ik toegestuurd samen met een uitgebreide stap voor stap uitleg over het product en een gave bamboe tandenborstel met zwarte haartjes. Ik merkte dat ik wel even de tijd nam voordat ik het wilde gaan gebruiken. Om dat ik wist dat het product zwart was. Denk aan een combinatie als een witte wasbak, kleding, zwarte mond. Met andere woorden ik moest er wel met mijn aandacht bij zijn. Wat en hoe ga ik dit doen?

Ik haalde het doosje uit de verpakking, en ik dacht dat het een soort van pasta zou zijn. Het is een poeder waarin je je net nat gemaakte tandenborstel in doopt, tik het overtollige zwarte poeder aan de rand van het potje af en breng de tandenborstel als de wiedeweerga naar je mond. Anders komt er poeder op de witte wasbak of op je kleding.

Mijn dochter van 8 kwam in de douche en ziet mij met zwarte tanden, ze schrok zich echt een hoedje. Liep direct naar de overloop om mijn man te roepen: “Papaaaaaa, kom snel kijken, mama heeft zwarte tanden!!!” Hij kwam naar boven gerend en keek mij verbaasd aan, ik moest heel hard lachen, en toen werd het erger, spetters over mijn gezicht en handen. Het was allemaal zwart. Snel alles afspoelen en afvegen.

Het gave is dat mijn tanden na het poetsen echt schoner aanvoelde, met mijn bio tandpasta is dat wel anders, soms voelt dat aan alsof je je tanden aan het schuren bent. Moest wel mijn mond goed naspoelen, omdat mijn tandvlees ook iets verkleurd was, maar het zwarte laagje was snel weg en voilà wittere tanden kwamen te voorschijn. Denk niet dat ik super vieze of gele tanden heb, maar het lichtte de kleur van mijn tanden echt op! “Dat gaat snel!”, dacht ik “ik ga dit absoluut veel vaker gebruiken.”

De voordelen:

 • Coconut Charcoal is 100% natuurlijk en bevat geen chemische of giftige stoffen, waar ik heel blij van word
 • Wittere tanden, ook ideaal om tanden die gevoelig zijn voor koffie en wijn aanslag te doen vervagen
 • Heel zuinig in gebruik, je kunt zoveel coconut charcoal gebruiken als je wilt per keer
 • Coconut Charcoal verwijderd onzuiverheden van je tanden
 • Draagt bij aan gezond tandvlees
 • Ideaal voor gevoelig tandvlees of gevoelige tanden
 • Niet schadelijk voor je tanden, schuurt niet
 • Sluit perfect aan bij een gezonde leefstijl
 • En je hormonen worden niet verstoord of raken hierdoor niet uit balans

De nadelen:

 • De kleur, het is even wennen van witte tandpasta naar een zwart tandenpoeder
 • Poeder in plaats van pasta, ik vind het prettiger om een pasta te gebruiken, poeder vervliegt sneller
 • Naspoelen met water na het poetsen

Het product heet BLOOMR Coconut Charchaol en via bloomrstore.nl te bestellen.

Groetjes, Saskia