foto-1Saskia ken ik al zeker een jaar of zes. We werkten samen bij haar werkgever uitgeverij Kluwer. Inmiddels zien we elkaar niet meer zo vaak, want ik heb per 1 april dit jaar mijn baan opgezegd. We hebben contact gehouden en zodoende mag ik nu een gastblog schrijven op haar leuke blog! We kletsen altijd graag over gezond eten, sporten en ‘ooit’. Ik heb bedacht dat ‘ooit’ NU is, dus het werd tijd voor actie!

Begin dit jaar werd ik veertig lentes jong (hehe ;). Een mooi moment om een stel dromen verwezenlijken. Die werden omgezet in ‘deadlines’.

1. 1 april: Fulltime ondernemen
2. 1 augustus: Een webshop starten
3. 17 augustus: Finishen in één van de mooiste triathlons van Europa

Dromen najagen werd mijn missie van 2013. Is dat nou echt zo leuk als het lijkt of kan je maar beter blijven dromen?
Daarover gaat dit blog.

Doel 1 van 2013
foto-4Ik draaide vanaf januari dubbele werkuren om een soort-van bestaansrecht op te bouwen met mijn al bestaande bedrijf Studio Moving Mountains. Eind maart was het zover. Ik parkeerde de Audi lease auto, werkte mijn laatste dag, leverde de autosleutels, tankpas en laptop in en op m’n racefiets ging ik naar huis.

De eerste weken vond ik het wegvallen van de zekerheid toch wel even heel erg spannend, maar bovenal is het genieten! Een bedrijf creëren met opdrachten die ik het allerleukste vindt. Ik vind het heel bijzonder om mee te maken. Gaaf!

Doel 2 van 2013
foto-2Aan discipline geen gebrek, dus ik ging keihard aan het werk. Je zou zeggen, klinkt niet echt als een leuke droom, maar het voelde niet als werk. Powered door passie, dát was het!
Die eigen webshop is een droom die ik al heel lang koester. Geen Wehkamp of Zalando voor mij. Het moet een online plek worden waar sporters graag komen, zich ‘thuis voelen’ en de kleding vinden waarin ze altijd kunnen sporten. Het is niet voor te stellen wat er allemaal bij komt kijken, maar ik vond het allemaal prachtig!

Drie maanden later op 1 augustus is het zover: www.altijdsporten.nl is een feit. Mijn webshop. Helemaal Jantiene. Lekker kleurrijk en sportief, maar de artikelen zijn minstens zo geschikt voor de wandelaar of bankhanger.

Dromen is leuk, maar ze verwezenlijken is nog heel veel leuker. Het geeft me tonnen energie!

Doel 3 van 2013
foto-3Tussen alle bedrijven door (letterlijk!), heb ik getraind voor één van de mooiste (maar ook zwaarste) triathlons van Europa. De Inferno triathlon in Zwitserland.
Ik heb vaak getwijfeld of ik die race wel moest doen in dit bewogen jaar. Uiteindelijk ben ik er toch voor gegaan. Locatie onafhankelijk werken heb ik voorop benut. Ik verplaatste simpelweg mijn kantoor. Als er maar degelijk internet was kon ik werken!

Zo woonde ik het afgelopen jaar tijdelijk in Spanje, Zwitserland, België, Duitsland, Frankrijk of simpel de Posbank bij Arhnem. Als er maar geklommen kon worden op de fiets of met de hardloopschoenen.

Het reizen vond ik onrustig en pittig i.c.m. de opbouw van beide bedrijven, maar ondertussen was het ook waanzinnig om op de mooiste plekken van Europa te zijn.
De Inferno was een zware dag, maar op 17 augustus finishte ik na 14 uur de extreme triathlon waar ik al twee jaar intens van droomde. Een uurtje langer dan gehoopt, maar dat kon me niets schelen. Ik stond met een zonsondergang op 3000 meter hoogte tussen de sneeuwtoppen. Prachtig!

Ik had al mijn dromen van dit jaar geleefd, beleefd en gehaald!
Dus ….

Dromen najagen? 100% JA DOEN!

Wat je nodig hebt? Vooral weten wat je wil (vurig bijna!), doorzettingsvermogen, positieve instelling en durven ondernemen.

Ben je nieuwsgierig naar mijn webshop?

Neem dan eens een kijkje op www.altijdsporten.nl, met de code SASKIA krijg je t/m a.s. zondag (3 november) 10% korting op de hele collectie*

Sportieve groet en leef je dromen!
Jantiene Hannessen

Meer informatie:
Sportblog: www.jantienehannessen.nl
Webshop: www.altijdsporten.nl / www.facebook.com/altijdsporten.nl / www.twitter.com/altijdsporten
Studio Moving Mountains: www.studiomovingmountains.nl / www.facebook.com/studiomovingmountains

*niet geldig i.c.m. andere kortingen of aanbiedingen.