In dit boek vertelt ze vanuit zowel persoonlijke ervaringen, research en interviews over hoe vrouwen met hun lichaam kunnen omgaan tijdens hun cyclus. De fysieke en mentale ongemakken, die vaak niet besproken worden, belicht zij op een luchtige manier, waardoor het taboe doorbroken wordt.

Na jarenlang zelf last te hebben gehad van haar menstruatie en de gedachte dat dat normaal was, werd het Saskia op een gegeven moment echt te gek. ‘Dit is toch niet hoe ik m’n leven hoef te leven als vrouw’?

Met dat idee sprak ze met vriendinnen, deed research, experimenteerde op zichzelf en bleef vragen stellen. Van daaruit ontstond haar blog, maakte ze een quiz en ontving zo nog meer reacties en verhalen over iets dat alle vrouwen meemaken in hun leven: de menstruatiecyclus.

Toch bleef ze een taboe voelen: vrouwen mailden haar persoonlijk maar reageerden niet via social media of gingen zachter praten wanneer het onderwerp op tafel kwam. Reden voor Saskia om een normaal gesprek op gang te brengen. Een boek voor alle moeders, dochters, zussen, tantes etcetera en zeker ook voor alle mannen!

Eind 2017 lanceerde Saskia haar boek online op saskiavanommen.nl en offline in Deventer. Ook heeft Saskia een bijbehorende online cursus ontwikkeld.