Een lekker groentesapje met een schepje maca. Een energieboost om de dag mee te beginnen. Je kent vast het recept wel hoe je deze groentesap/smoothie maakt. Hier nog een keer de ingrediënten. Groene energieboost!

Groentesap

Dit heb je nodig
Een flinke hand spinazie (zelf gebruik ik wel 300 gram)
Een stuk gember (duim grootte en dikte)
Halve komkommer
3 appels
Een citroen en limoen (je kunt prima 2 citroenen of limoenen nemen, het is maar net wat je in huis hebt, schil de citroenen/ limoenen dun, het wit is gezond)
en een paar stengels bleekselderij. Ik heb met deze hoeveelheid meer dan een liter sap.
Je kunt het ook in aparte glazen doen en invriezen (liever invriezen dan in de koelkast dan verliest het smaak en de vitaminen) kun je de hele week ‘s ochtends genieten van je verse sap of je drinkt het over de hele dag op. Ik heb in mijn agenda gezet om elke avond ervoor een glas sap uit de diepvries te halen, klinkt misschien raar, maar anders vergeet ik het, zonde toch!

Heb je een sapcentrifuge, een slowjuicer of een blender? Het kan allemaal.
Een slowjuicer is het mooist, maar ik snap als je die nu net niet voor handen hebt :-), zelf heb ik er nog geen een, wel een sapcentrifuge (als die kapot gaat dan wordt het een slowjuicer, pers je echt al het sap er uit + droge pulp). Een blender kun je ook gebruiken dan behoud je wel alle vezels en gooi je niks weg. Het is dan geen sap meer maar een smoothie. Mijn voorkeur gaat uit naar een sap met deze ingrediënten. Ga je blenden, doe er dan een glas (gefilterd) water bij, misschien iets meer.

Voeg als laatste een theelepel of 2 maca poeder toe aan je sap of smoothie, goed doorroeren en drink het op! Een echte energie boost met de maca erdoor.

Gezonde groet van Saskia van Ommen

 

Inspiratie & tips? Meld je aan voor Post op Dinsdag, dan ontvang je ze in je mailbox!