VRAGEN & ANTWOORDEN

(de vragen en antwoorden worden steeds aangevuld, voel je vrij om je vraag te stellen in een reactie onder deze pagina)

 

Waarom zou ik willen stoppen met de pil of spiraal? 

De pil en spiraal zijn bedoeld als anticonceptie, oftewel om niet zwanger te raken. Veel vrouwen gebruiken de pil of spiraal om van hun maandelijkse klachten af te komen. Wat er eigenlijk gebeurt is dat je het natuurlijke proces van de maandelijkse cyclus blokkeert. Je natuurlijke cyclus wordt tegengehouden. Door gebruik van de pil heeft het lichaam moeite om mineralen en spoorelementen (micronutriënten) op te nemen, ook vitamine B en C worden dan minder goed opgenomen.

Steeds meer vrouwen merken dat de bijwerkingen van de pil grote impact heeft op hun gezondheid en functioneren en willen dan stoppen met de pil of spiraal. Ook zijn er vrouwen die zweren bij de pil en spiraal. Ze geven aan nergens last van te hebben en blij te zijn dat ze geen klachten en menstruatie meer hebben.

Er zijn ook vrouwen die weer een natuurlijke cyclus en een menstruatie willen en daarom graag willen stoppen met de pil en spiraal. Mede ook dat een natuurlijke cyclus op lange termijn meer gezondheid oplevert.

Hoe kom ik dan van mijn maandelijks terugkerende klachten af? 

Klachten, krampen, pijnen etcetera zijn signalen van je lichaam dat er iets aan de hand is. Het omkeren van de maandelijkse klachten naar klachtenvrij en een natuurlijke cyclus kan je creëren door anders te gaan eten, ontspanning, omgaan met emotionele bagage en bewegen. Doe mee met het programma ‘Natuurlijke Cyclus – weer lekker in je vel’.

Wat kan ik dan doen om niet zwanger te raken? 

Er zijn meerdere manieren om niet zwanger te raken en niet aan de pil of spiraal te gaan. Zorg dat je je cyclus kent, als je weet wanneer je vruchtbaar bent, dan weet je ook het beste wanneer je niet kunt vrijen. Gebruik de Lady Comp, dit is een methode die werkt op lichaamstemperatuur. Deze cyclus computer meet jouw temperatuur en weet precies wanneer jij wel en niet vruchtbaar bent. Het condoom of vrouwencondoom behoort ook tot de mogelijkheden om niet zwanger te raken. Een andere minder veilige manier is voor het zingen de kerk uit.

Waarom is het beter om herbruikbare of wasbare menstruatieproducten te gebruiken?

Maandverband, inlegkruisjes en tampons die je overal in de winkels ziet liggen of zelfs in reclames op de televisie bevatten veel chemische stoffen, zoals plastics en parfums om vervelende geurtjes te verdoezelen. Deze stoffen komen in aanraking met je vagina of wel in je vagina terecht. Ook in je bloedbaan. Veel vrouwen gebruiken tampons in combinatie met een inlegkruisje en krijgen op deze manier meer chemische stoffen in hun lichaam. Deze stoffen kunnen je vagina en de huid daarom heen gaan irriteren, jeuken, branderig aan gaan voelen. Regelmatig verschonen is dan het advies. Kies liever voor producten die veilig voor je huid zijn, zoals producten van het merk Yoni of Natracare.

Er zijn ook andere menstruatieproducten op de markt, zoals de menstruatiecup, deze kun je steeds weer gebruiken. In opmars is ook de wasbare maandverband. Zoals het vroeger ging. Wel een stuk bewerkelijker, je wast het maandverband steeds uit, het is duurzamer en beter voor het milieu.

Wat levert mij een natuurlijke cyclus op? 

Een natuurlijke cyclus is niets meer dan een maandelijkse cyclus die werkt zoals die behoort te werken, zoals de natuur het bedoeld heeft. Zonder pijn, zonder krampen, zonder bloody mess. Een maandelijkse cyclus of menstruatiecyclus is een natuurlijke cyclus. Van onze moeders, oma’s, tantes hebben we niet geleerd dat het hebben van klachten niet natuurlijk is. Zij hadden vaak ook allerlei klachten en door de jaren heen is het hebben van klachten tijdens je menstruatie als ‘normaal’ bestempelt. Alsof het erbij hoort als vrouw. Nee dus. Met mijn online groep programma [start 1 oktober 2018] of werk met mij samen 1 op 1 om weer een natuurlijk verlopende cyclus te krijgen, zonder pijn en klachten en ontdek gelijk ook hoe je jouw cyclus kunt inzetten voor je werk/bedrijf.

Moet ik dan mijn hele leven veranderen of omgooien om een natuurlijke cyclus te krijgen? 

Een verandering of veranderingen vraagt energie van je. De vraag mag eigenlijk zijn, waarom zou ik veranderen, anders willen? Omdat je nu/op dit moment je niet blij voelt en je het gevoel hebt dat je leven in een vicieuze cirkel zit, en jij weet dat er meer te ontdekken valt in jouw leven. Jij weet ook dat al die klachten en ellende niet normaal is. Je wilt iets anders, je wilt je fijner voelen, lekkerder in je vel komen. Zodra je de kennis samen met de nieuwe gewoonten ervaart, en ja het vraagt energie, dan wordt dit als tandenpoetsen voor je. Het belangrijkste is om te realiseren dat er aan de andere kant, dus met een natuurlijke cyclus, je leven veel gelukkiger, fitter en interessanter wordt.

Heb je een vraag hierover, zet ‘m in de reacties onder deze post. Of stuur mij een e-mail: info@saskiavanommen.nl

Groetjes, Saskia