Na een dag werken is een beker met dit goud gele drankje een heerlijke afsluiter van de dag en ook nog eens super gezond. Het is melk (plantaardig of dierlijk) met kurkuma (geelwortel) uit India en andere ingrediënten. De geelwortel is een specerij uit Azië en wordt daar in vele gerechten gebruikt. Het heeft vele gezondheidsvoordelen. Ondersteunt je lever en draagt bij aan een gezond immuunsysteem zijn enkele voorbeelden. Google maar eens op deze specerij.

Hoe maak je deze golden mylk? Hieronder lees je het recept.

Goud gele mylk

Elke dag een glas golden mylk werkt als ondersteuning voor je lever en geeft je immuunsysteem in boost. Er wordt zelfs geschreven dat het een Life Changing drankje is. Dat belooft wat. Probeer het eens.

Wat heb je nodig
1 theelepel kurkuma pasta
1 eetlepel hennepzaad + 250 ml water
of
250 ml amandel, kokos of rijstmelk
1 theelepel honing of stevia
blender
steelpan

Zo maak je het

Voor de kurkuma pasta:
Doe 100 ml water in een steelpannetje op het vuur en doe daarbij ongeveer 20 gram kurkuma. Verhit de pasta terwijl je blijft roeren. Mocht het te dun blijven, voeg meer kurkuma toe, is het te dik voeg een scheutje water toe. Na ongeveer 6 minuten heb je een dikke pasta. De pasta kun je bewaren in de koelkast.

Voor de melk:
Doe 1 eetlepel hennepzaad met 250 ml water in de blender. Zo ontstaat er een melk drankje.
Voor de golden mylk:

Doe de hennepmelk samen met 1 theelepel kurkuma pasta in een steelpan en verwarm de melk. Al roerende krijgt de melk een goud gele kleur. Breng het niet aan de kook. Doe de golden mylk in een glas en voeg nu de honing of stevia bij als smaak- en zoetmaker. Een snufje kaneel er op en drink het lekker op voordat je naar bed gaat.

Ga je dit maken? Post je foto op Insta met #goldenmylk #gripopjecyclus #bodymind

Groetjes, Saskia