HOE OVERLEEF IK MIJN MENSTRUATIE?

~ gespreksstof voor aan de keukentafel ~

boek geschreven door Saskia van Ommen

 

‘Serieus, hierover een boek?’
‘Ja, serieus.’
‘Wat dapper.’
‘Hoezo vind je dat dapper?’
‘Nou ja, nogal taboedoorbrekend?’
‘Taboedoorbrekend? Ja, misschien is dat wel zo inderdaad…’
En dat is het zeker! Want hoewel alle vrouwen op de wereld hier mee te maken hebben, wordt er nog steeds vaak op gedempte toon over gesproken. En dat is in de 21ste eeuw echt niet meer oké.

Saskia: ‘Waarom ik dit boek heb geschreven? Omdat ik maar niet kon vinden wat ik zocht: een luchtig, informatief boek, over de menstruatiecyclus en de impact van hormonen op het leven van iedere vrouw. Met dit boek kan het onderwerp ‘ongesteldheid’ uit de kast komen anno 2017. En het is makkelijk te lezen voor iedereen: vrouwen, meisjes, moeders, oma’s, tantes, nichtjes en zelfs voor mannen die meer willen weten.’

Met dit boek wil ik een inspirator zijn voor wie heldere, duidelijke informatie wil hebben over ongesteld worden en zijn. ‘Het is niet alleen maar bloed en ongemak. Er valt nog veel meer te ontdekken.’ Ik vertel over mijn ervaringen, uit onderzoek en deel ook verhalen van andere vrouwen.

Voorbij alleen maar de ongemakken, voorbij het taboe. Lees in dit boek hoe de cyclus van de vrouw werkt en wat voor moois je daar uit kunt halen. Het boek is bedoeld als basis, om je eigen keuzes te maken, ervaren wat jouw menstruatie je vertelt en hoe je hiermee om wilt gaan.

Een start voor een gesprek aan de keukentafel.

WAT ANDEREN ZEGGEN OVER HET BOEK 

Dit boek is een must read handleiding voor elke vrouw! Alle vrouwen verdienen het om te leren dat je cyclus een gift is, geen straf! Zelf ben ik moeder van een dochter en ik kan niet wachten om haar te leren over de cycli van de maan en het verband ervan met haar cyclus.

Ellen Minty

powerwomeningreen.com

“Mijn vraag aan Saskia was: Kan ik jouw boek als man ook aan mijn vrouw geven?” Hierop antwoordde Saskia: “Wil je het boek alvast lezen? Dan kun je hier zelf een antwoord op geven?”

“Het boek is heel aangenaam geschreven, het leest prettig en makkelijk. Het raakt mij ook in de ervaring van een eerste keer ongesteld zijn, hoewel dit natuurlijk ver van mijn bed is. Het lijkt het mij wel een heel heftige periode. Mooi om te lezen dat Saskia schrijft over mindset, hoe ga je om met je gedachten, invloed van je emoties en het belang van voeding op de cyclus. En ja, je kunt het als man zeker ook lezen.”

Florus Verdijsseldonk

bronbeleving.nl

“Wat een goed, persoonlijk ook en heel mooi soms met humor en ontroerend boek. Een must have. Ik ga dit boek aanbevelen!”

Ineke Kromdijk

Inekekromdijk.nl

“Het boek leest vlot weg, een mooie introductie op de menstruatieproblematiek. Dit boek zet aan tot nadenken en geeft inspiratie. Voldoende gespreksstof.”

Claar Hilberdink

Kluwer.nl

GEZIEN IN & RECENSIES