In 2016 was mijn woord FOCUS. Door mijzelf meer te focussen en dit verder te ontwikkelen was en is voor een alles-tegelijk-doener een uitdaging. Als ik mijn bedrijf verder wil ontwikkelen, nieuwe producten wil blijven maken dan kan ik niet om focus heen. Daarbij komt, en vind ik het allerbelangrijkste, de klanten. Er zijn op het moment als zij het nodig hebben, focus, luisteren, adviseren, hen verder brengen.

Gefocust zijn geldt natuurlijk ook in mijn privé leven. Door het hebben van een eigen onderneming ben ik altijd bezig met nieuwe concepten, tools en wat allemaal niet meer, dat gaat non stop door, als ik niet focus in het hier en nu zijn, bij mijn gezin dan ben ik alleen maar aan het werk. Klinkt makkelijk, maar voor mij is dat het zeker niet. Toch is het woord Focus voor 2016 uitgekomen. Ik weet nu de richting van mijn bedrijf en dat geeft naast helderheid enorm veel rust, ik heb de balast van allerlei losse ideeën los kunnen laten. En aan de andere gaat het radartje door in nieuwe creatieve ideeën met focus. Niet alleen voor mijzelf, maar ook voor anderen komen er nieuwe ideeën in mij op. Super leuk natuurlijk!

Wat heb je aan een woord? (waar gaat dit over, Sas?)

Elk jaar heb ik wensen, dromen, ideeën voor het komende jaar. Vragen als, wat wil ik, welke doelen wil ik behalen, wie wil ik helpen, hoe kan ik mijn klanten nog meer helpen, wat heb ik nodig, hoe kom ik daar, past dit in mijn leven, past dit bij mijn bedrijf, hoeveel tijd heb ik, wat kost het mij aan tijd. Als vrouw, mens en ondernemer hou ik mij bezig met dit soort vragen, doelen stellen, welke doelen stel je bij, welke verander je, noem maar op. Ik wil groeien, alles uit mijzelf halen, en ik vind dit fantastisch om te doen.

Wanneer ik de tijd neem om deze vragen te beantwoorden, en daar ga ik echt voor zitten, dan komt er bij mij een woord op. Dat woord laat ik eerst gaan, soort van ‘ff laten sudderen’. In december komt het woord weer op, zo uit het niets, of ik zie het woord ergens staan of net even iets te vaak voorbij komen op mijn tijdlijn, dan kan ik er niet meer omheen.

Dit woord, het kan ook een gevoel zijn, wens of doelstelling dat maakt niet uit, het kan van alles zijn. Voor mij is het een vertaling van mijn doelen, wensen, vragen voor het komende jaar en het werkt als een reminder.

Voor 2017 is mijn woord FLOW.

Flow in mijzelf, flow thuis, flow in mijn bedrijf, flow voor mijn klanten en flow in mijn lijf.

Flow is voor mij meebewegen. 2017 wordt het jaar van meebewegen, in flow zijn.

Heb jij een woord voor jezelf als reminder voor je doelen? Of vind je het allemaal onzin?

Groetjes Saskia

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]