Als ik een afspraak heb en ik neem een havermout of groentesap mee, zie ik mensen vieze gezichten trekken. “Looks can be deceiving”. Het is maar wat je gewend bent en soms ziet eten er niet lekker uit voor het oog, en smaakt het geweldig. En andersom werkt dat natuurlijk ook. Denk je dat je iets lekkers gaat eten, omdat het er mooi en lekker uitziet en dan smaakt het vies.

Afgelopen zondag maakte ik deze pap voor mijn ontbijt. Een voedzame kan ik je vertellen. Wat ging er in? Havermout, boekweitgrutten, rijstemelk, kurkuma, frambozen, lijnzaad en kokosbloesemsuiker. Wil je dit ook maken? Hieronder volgt het recept.

Dit heb je nodig voor 250 ml. 
200 ml rijstemelk
3 eetlepels havermout
1 eetlepel boekweitgrutten (optioneel)
handje frambozen (diepvries)
0,5 eetlepel lijnzaad
1 theelepel kurkuma (geelwortel)
1 dessert lepel Kokosbloesemsuiker

Zo maak je het
Doe alles ingrediënten met uitzondering van de frambozen in een steelpannetje en verwarm de rijstmelk op het vuur. Voordat het begint te pruttelen zet je het vuur laag en laat je de pap nog even staan. Na ongeveer een kleine 10 minuten is het klaar. In een schaaltje doe je de frambozen en voeg daarbovenop de pap. Aftoppen met een klein beetje kokosbloesemsuiker en bon appetit!

Waarom kurkuma?
Kurkuma of te wel geelwortel wordt veel in de Indiase, Ayurvedische keuken gebruikt. Dit specerij heeft vele gezondheidsvoordelen. Het helpt je tegen spijsverteringsproblemen, koorts, infecties, artritis en ondersteund ook de werking van je lever.

Folliculaire Fase en Menstruatie Fase
Dit ontbijt past prima de folliculaire fase van je cyclus. Door de boekweitgrutten past het ook perfect bij de Menstruatiefase. In de verschillende fasen van je cyclus doen hormonen elke dag ander werk en om je hormonen (ze) te ondersteunen in hun werk help je ze door voedingsmiddelen te eten die passen bij de werking van die hormonen in die fase. Snap je het nog? Kort gezegd, je helpt je hormonen en dus ook je cyclus weer in balans te brengen.

Maak het recept en proef. Kijk of dit past bij jou en of je het lekker vindt natuurlijk. Heel belangrijk.

Groetjes, Saskia