Selecteer een pagina

 

Weet jij eigenlijk wel wat je allemaal op je lichaam smeert? Soms zonder dat je er erg in hebt.

Ga maar eens na, je huid is ons grootste orgaan. Via shampoo, douchegel, gezichtscrème, oogcreme (we willen tenslotte geen rimpels), haarlak, gel, bodylotion, gezichtsreiniger, gezichtstonic, make-up remover, deodorant en vergeet niet make-up: primer, poeder, foundation, oogschaduw, lippenstift, mascara, oogpotlood, parfum, zonnebrandcreme, aftersun, aftershave, scheerschuim of gel, je leest het al veel om op te noemen, doen we op ons lichaam. Het schijnen zelfs ruim 160 verschillende stofjes te zijn dat we op ons lichaam smeren.

De invloeden van de ingrediënten die in deze producten zitten en jij misschien elke dag, jaar in jaar uit op je lijf smeert, sprayt of masseert kan van invloed zijn op de werking van je hormoonhuishouding en je cyclus.

Weet je ook wat er allemaal in de producten zit die jij gebruikt?

Zelf gebruik ik gezichts+huidverzorging van Antipodes en Dr. Hauschka (zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten) en gebruik deodorant van Fine. Deze ruikt lekker fris en kruidig en doet wat ik moet doen. Sluit gelukkig de poriën niet af en het geeft mij geen rode oksels, dat kreeg ik vaak bij deo’s met bakpoeder.

Welke verzorging gebruik jij?

Warme Groet, Saskia