Zelf je eigen melk maken. Hoe gaaf is dat. Eigenlijk super makkelijk ook en je weet precies wat erin zit.

Wat heb je nodig
250 gram amandelen
5 dadels (optioneel)
500 ml water
snufje vanille de bourbon (verkrijgbaar bij de EkoPlaza)
blender
kaasdoek

Zo maak je het
Doe 250 gram amandelen in een schaal met voldoende water en laat dit een nacht weken of wellen.
Je kunt er zelfs dadels bij doen voor een zoete smaak aan je melk, doe dan 5 dadels bij de amandelen om te wellen. Na ongeveer 8 uur spoel je de amandelen goed af. Doe de amandelen in de blender samen met de dadels (ontpit) en giet er 500 ml water bij en zet je blender aan. Laat het goed draaien en je ziet dat de melk al ontstaan. Je kunt er nog een snufje vanille de bourbon door doen, voor een extra smaak.

Een paar minuten blenden en je melk is klaar. Giet de melk met de amandelpulp in een kaasdoek en laat het goed uitlekken. Doe de melk in een fles en klaar voor gebruik. De melk is prima een aantal dagen te bewaren in de koelkast.

Mylk: Make your own! Succes!

Groetjes, Saskia