Een nieuw jaar = een nieuw programma! Eindelijk is het 2017 en kan ik mijn nieuwe programma Je Cyclus Weer Gezond met voeding, ontspanning en beweging gaan lanceren. Op 1 februari om precies te zijn.

*** Let op! het is een lang verhaal geworden šŸ˜‰ ***

400 keer ongesteld. Dit aantal had ik vandaag uitgerekend. Van mijn eerste keer menstrueren tot aan mijn 50ste (ben ik nog lang niet). Ik kom dan uit op 400 keer ongesteld, 400 keer een cyclus in je leven. Heb jij daar wel eens stil bij gestaan? Vast niet.

Ik ook niet, totdat ik besefte dat ik tijdens mijn cyclus (elke dag dus) het liefst zo productief, stressvrij, klachtenvrij, energiek, succesvol, krachtig, communicatief, emotioneel evenwichtig, gelukkig, ontspannen etc. wil zijn.

Als ik vrouwen vraag hoe het met haar hormonen of cyclus gaat, hoor ik vaak dat het goed gaat, geen problemen, elke maand een menstruatie, ervaren geen pijn of klachten. En als ik dan door vraag, hoor ik dat ze een enorme behoefte aan suiker hebben, acne, vermoeidheid, kunnen de ene week de wereld aan en de andere week liggen ze het liefst in hun bed en vragen zich af wat er aan de hand is.

Als je mij persoonlijk kent, dan trek ik, op zulke momenten, Ć©Ć©n wenkbrauw op, en met een gezicht dat zegt: oh en je hebt geen last van je hormonen? Zonder verwijten natuurlijk, want hoe kun je nu weten dat je hormonen ook maar iets met vermoeidheid of je regelmatige geĆÆrriteerdheid te maken hebben, laat staan met die opgezette buik, of drang naar suiker.

Zou jij dan denken dat je hormonenhuishouding uit balans is? Waarschijnlijk niet.

*** Sorry, het verhaal is nog wat langer geworden. ***

Net als een heleboel andere vrouwen had ik geen enkel idee dat de werking van mijn hormonen een grote invloed had op mijn dagelijkse doen. Ik dacht dat het normaal was, elke maand 3 dagen in de kreukels liggen met migraine en buikkrampen. En dat paracetamol, of APC samen met natte washandjes bij mijn leven hoorde. Of dat ik wanneer ik geĆÆrriteerd reageerde, dit mijn karakter was. Of dat mijn enorme drang naar suiker, gewoon een kwestie van stoppen, discipline en volhouden was. Het waren mijn hormonen, mijn cyclus was uit balans, deed niet meer normaal het werk. Het was niet een kwestie van volhouden of discipline, het is niet normaal om natte washandjes en APC (soort paracetamol) een paar keer per maand als beste vrienden te hebben, nee, mijn hormonen waren off track. Wisten gewoon niet meer wat ze moesten doen. De boel was ontregeld.

Bij ons vrouwen werken de hormonen elke dag op een andere manier, beetje oestrogeen hier en een lepeltje progesteron daar met een likje testosteron erbij. Elke dag veranderen deze hormonen in het lichaam van een vrouw. Er zijn nog veel meer hormonen die een rol spelen bij het reilen en zeilen van ons lichaam, die laat ik voor het gemak nu achterwege.

De werking van deze hormonen, oestrogeen, progesteron en testosteron werken elke dag anders, de ene dag is oestrogeen aan het stijgen en daalt de andere dag ineens waardoor er onder andere PMS klachten kunnen ontstaan. PMS kennen de meeste vrouwen wel, zo vlak voor de menstruatie.

Wat als je zou weten hoe jij je hormoonhuishouding, je cyclus weer in balans kunt brengen, je precies weet wat jij en jouw lichaam nodig heeft, en dat je je de hele maand door energiek, fantastisch en fit zou voelen?

Zou jouw leven er dan anders uit zien?

Het gave is dat je met de juiste voedingsmiddelen in elke fase je hormonen en je cyclus kunt ondersteunen en kunt optimaliseren, zodat je lichaam, je hormonen doen waarvoor ze gemaakt zijn. Dat is een lange zin. Laat ik het anders zeggen. Door anders te eten, gezonder te eten, met ingrediƫnten die je hormonen ondersteunen in de verschillende fasen, krijg jij weer de regie over je lichaam en je cyclus! En daar heb ik een online programma van gemaakt

*** Je bent er bijna! ***

Dit komt je vast bekend voor of heb je wel eens van andere vrouwen gehoord. Vlak voordat ze ongesteld worden, krijgen ze zin in chocola, veel chocola (vooral die van TonyChocolonely, die is lekker). Ze krijgen meer zin in eten, en kunnen zelfs alles eten wat los en vast zit. Dit komt omdat je hormonen zeggen (niet echt, maar een signaal afgeven aan je lichaam) dat het meer zetmeel nodig heeft. Wat dacht je van zoete aardappel frietjes? Heerlijk!

Nu kom ik bij mijn programma, online omgeving, product, hoe je het ook noemt, terecht. Met Je Cyclus Weer Gezond met voeding, ontspanning en beweging help ik je om je cyclus, je hormonen, je lichaam weer te reguleren en te optimaliseren. Hoe? Door eten te eten die je cyclus ondersteunen. Je krijgt voor elke fase een menu voor het aantal dagen dat je in een fase zit, je krijgt daarbij recepten, een boodschappenlijst. Alleen met het juiste eten ben je er nog niet, nee, beweging, je krijgt oefeningen in verschillende fases, zodat jij je lichaam die ondersteuning kunt geven. Dit alles in combinatie met ontspanning. Ik leer je allerlei manieren hoe jij je kunt ontspannen. Het is vooral divers, makkelijk en alledaags.

Ik ben er nog niet. Je gezin kan gewoon mee-eten! En dan ben ik er nog niet, bijnaā€¦. Ik leer je ook hoe jij je goed kunt voorbereiden, plannen, en zelfs als je een druk leven leidt, dat hebben de meeste van ons, wij houden die ballen maar in de lucht, zonder gekheid. Ook als je vaak onderweg bent, weinig tijd hebt, met een goede voorbereiding en planning kun jij echt het verschil maken.

Het is mijn missie om zoveel mogelijk vrouwen en meisjesĀ te helpen weer een optimaal werkende cyclus te krijgen!

Ik zou het super tof vinden als je jij dit ultieme geschenk aan jezelf geeft.

Heb je twijfels of vragen,

stuur mij gerust een e-mail of een WhatsApp bericht [06-22961377], dan neem ik snel contact met je op.

Groetjes SaskiaĀ