Zaterdagochtend loop ik hard samen met anderen in een hardloopgroepje. Het is ontstaan vanuit de iRun clinic bij Run2Day en de vervolgtrainingen daarop. Na de clinics kunnen mede hardlopers aansluiten bij de zaterdagochtend half 10 hardloopgroep. Kost je niets, ja inspanning, en je loopt met elkaar. Sommigen hebben een snellere pas en anderen lopen die ochtend iets rustiger (herstelloop bijvoorbeeld). En als je niet kunt maakt t ook niet uit. Er zijn meestal wel lopers die gaan.

Gisteren weer hardgelopen, stuk langzamer dan ik gewend ben, conditie moet weer opgebouwd worden. Maar ik moest er aan geloven, nieuwe schoenen, had ik nodig. Niet dat het voor mij moeilijk is om nieuwe schoenen te kopen, absoluut niet, maar hardloopschoenen zijn dan ineens kostbaar, vreemd hè, hoe dat werkt, ha ha.

De laatste tijd had ik veel gehoord over de Adidas Boost, veel demping en veerkracht, en lopen geweldig kreeg ik dan te horen. En ze zijn niet aan te slepen, iedereen wil deze schoenen. Hieronder enige uitleg waarom deze schoenen zijn zo als ze zijn geworden. Ze zijn niet goedkoop, kosten variëren van €145,00 tot €160,00. Kun je weer 1,5 tot 2 jaar hardlopen, afhankelijk van de afstand die je loopt en hoe vaak.

20131006-094233.jpg

Adidas Boost
De Energy Boost van Adidas is de eerste schoen die voorzien is van een zool gemaakt van het nieuwe Boost-materiaal. Minuscule kogeltjes van thermoplastisch polyurethaan (TPU) die BASF heeft opgeblazen tot kleine eitjes, zijn in China samengesmolten tot een bijzondere zool, die veel nieuwe, bijzondere kwaliteiten kent. Waarvan de belangrijkste: de levensduur. Ook is het aloude compromis van demping en veerkracht nu in één zool doeltreffend samengebracht. Dat bewijzen de testen in het lab van Runner’s World.

Energy Boost
De Energy Boost is na drie jaar tweaken geboren en voorzien van een extra steunende plaat onder de zool. Het is een neutrale schoen en staat ongetwijfeld aan het begin van een evolutionaire ontwikkeling van een speciaal soort materiaal met veel potentie.”

Ik heb nu ruim 2 jaar gelopen op Mizuno hardloopschoenen, deze schoenen bevielen mij altijd heel erg goed. Heb er hardlopen op geleerd, de 5km en ook de 10km op leren lopen. De nieuwe serie gisteren aangepast, een hele mooie schoen, goede demping, minder veerkracht dan de Adidas Boost, maar die was er 2 jaar geleden niet. Toch heb ik gekozen voor de Adidas, heb er een klein stukje op gelopen (morgenavond ga ik ze echt uitproberen), de schoen voelt als een handschoen, geen tot weinig naden en het lijkt wel of je harder gaat. Allemaal gebaseerd op dat ene kleine rondje hardlopen wat je mag doen als je hardloopschoenen past.
Dat belooft wat! Op naar de 16km en verder!

Groetjes Saskia