Groen is ie hé? Absoluut. Vanochtend had ik zin in een smoothie en heb gelijk een zak spinazie gekocht. Ik doe allerlei groenten en fruit in mijn Nutribullet en hoppa klaar is mijn super smoothie. Ruim een maand geleden heb ik een Nutribullet (blender) gekocht, omdat mijn Magic Bullet kapot was gegaan. En mijn nieuwe blender gebruik ik praktisch dagelijks, voor smoothies dus en ook om eieren met banaan te husselen voor pannenkoekjes, of om zelf pesto te maken of soepen maken. Je kunt het zo gek niet verzinnen. De groene groente smoothie van vanmorgen smaakte heerlijk en wil ik graag met je delen. Overigens alle blenders zijn prima en daarin kun je heel goed deze smoothie maken. Enjoy!

Wat heb je nodig voor 2 grote glazen
Spinazie, een flinke hand
Kiwi, 1 stuk geschild
Peer, 1 stuk gewassen en klokhuis verwijderd (wel met schil)
Munt, 10 blaadjes vers
Gember, vers en ongeveer een stukje van 1 centimeter
Curcuma, 1 theelepel
Lijnzaad, heel en 1 eetlepel
Water, 200 ml

Hoe maak je het? 
Alle ingrediënten, gewassen en geschild, in de grote beker van de blender, het mes erop. En draaien maar. Na een paar seconden is je smoothie klaar. Alles wordt mooi fijn gemalen en je hebt ook geen dikke stukken fruit of groenten wat je daarna tegenkomt. Je behoudt zo alle voedingsstoffen en dit goeds komt direct in jouw lichaam na het drinken ervan.

Heb je vragen over waarom ik bepaalde ingrediënten toe voeg aan de smoothie? Stel ze gerust.

Ik kan mij zo voorstellen dat je je afvraagt waarom ik curcuma in de smoothie doe. Curcuma oftewel geelwortel is een super gezond specerij. Hier zijn een aantal voordelen van curcuma. Meer voordelen vind je op de website van Ahealthylife.nl

Heb jij een lekker smoothie recept? Deel ‘m met mij en ik plaat jouw recept met alle informatie van jou erbij op mijn website.

Groetjes Saskia