Een keer iets anders, ontspanning met fijne en mooie muziek. Een tweetal mantra’s. Een aantal jaren heb ik Chi Neng Qigong (spreek je uit als: tsjie-njeng tsjie kong) beoefent, meditatie uit China, de laatste tijd komt het weer op mijn pad en pak ik het weer op. Muziek is daarbij een mooie aanvulling om in ontspanning te komen of naar te luisteren tijdens een meditatie. Via Facebook en You Tube kwam ik deze muziek tegen.

Heerlijk om deze muziek aan te zetten tijdens een moment voor je zelf. Ga actief op een stoel zitten (om te beginnen). Sluit langzaam je ogen en adem een keer diep in door je neus en uit door je mond. Doe dit een aantal keren. Breng je schouders laag en ontspan.
Luister een aantal keren naar deze muziek.

Chi Neng Qigong, is een zachte, bewegende mediatie vorm en komt uit China. Het versterkt je lichaam en ook je geest. Met eenvoudige bewegingen stimuleer je de doorstroom van energie in je lichaam. Super fijn om te doen, vooral met anderen. Wil je meer informatie kijk dan vooral op www.chineng.nl.
Hieronder lees je de mantra, Ding Tian Li Di. Je kunt de zinnen opzeggen of mee zingen, zoals op het filmpje.

Ding tian li di
Xing song yi chong
Wai jing nie jing
Xin cheng mao gong
Yi Nian bu Qi
Shen zhu tai kong
Shen yi zhao ti
Zhou Shen rong rong

http://www.youtube.com/watch?v=dOHAM9SnNIM&sns=em

20131029-222733.jpg

Gayatra Mantra
Deze mantra vind ik ook zo mooi, vooral als Deva Premal hem chant. De tekst hieronder spreek en herhaal je steeds. Je kunt meezingen.
Het woord Gayatri betekent ritme en het betekent bescherming.

Het zingen van de Gayatri Mantra beïnvloedt het fysieke lichaam, zuivert het emotionele lichaam, en brengt je bij je hartsgevoel.
Het is een mantra voor vrede en wijsheid voor iedereen.

OM BHUR BHUVA SVAHA
TAT SAVITUR VARENYAM
BHARGO DEVASYA DHIMAHI
DHIYO YO NAHA PRACHODAYAT

http://youtu.be/4IFlaG45xM8

Ben heel benieuwd wat je er van vindt.

Namaste en Haula!
Saskia van Ommen