Vegan Parfum? Heb je wel eens gehoord van parfum dat tegelijkertijd ook vegan is? Het lijkt wel of ondertussen alles vegan is of moet zijn. Wat vind jij?

De parfum die ik gevonden heb, is mijn nieuwe favoriet en toevallig ook nog vegan en hier gaat mijn blog over.

Van Chanel naar Vegan

Parfum vind ik heerlijk, de geur van aftershave, eau de toilette en parfum. Niet alle geuren vind ik fijn ruiken. Het bijzondere vind ik dat wanneer ik een geurtje ruik en lekker vind, ik pas later kijk wie de persoon is die het geurtje draagt. Herken je dat ook?

Als ik nadenk over een vriendje heel lang geleden, weet ik nog dat hij heel lekker rook, toen we samen op dansles zaten. En voor ik het wist was ik voor de bijl en ik denk dat de geur een hele grote rol bij heeft gespeeld.

Ik was niet driftig op zoek was naar een vegan parfum, nee, mijn nieuwe favoriete parfum kwam op mijn pad én is vegan. Vroeger droeg ik altijd Chanel, Coco Mademoiselle en is nog steeds favoriet. Ik kreeg daar vaak een reactie op: ‘Sas, wat ruik je lekker?’

De meeste vegan parfums hebben niet een alle daags geurtje, ruiken soms teveel naar rozen of andere bloemen, of te houterig. Vaak is het net niet.

Een paar jaar geleden ontdekte ik eau de toilette van Pacifica. Lekker fris en fruitig. Vooral Tuscan Blood Orange (ik hou van citrus), Sugar Amber Dreams en Tibetan Mountain Temple. Deze geurtjes vervliegen snel, althans dat idee heb ik bij mij wel. Dus hup het flesje mee in de tas en go. Tussen de bedrijven door lekker gebruiken.

Wat is jouw favoriete geur?

Toen ik de geur van deze Hawaiiaanse parfum olie rook, was ik om. Wat een proefmonster niet kan doen. De geur was niet te zweverig, niet te overdadig, nee, een subtiele, zachte warme geur. En wow, deze parfum is ook nog eens gezond, geen synthetische toestanden. Direct op Google zoeken naar deze parfum. Bloemen die afkomstig zijn uit Hawaii, je weet wel, van die mooie exotische bloemen, zoals Hawaiian Gardenia, Frangipani, Tuberose in combinatie met Hawaiiaanse kokosolie. Het was een uitdaging om het parfum te bestellen, het is gelukt.

Veel stoffen die tegenwoordig in producten zitten, kan ons lichaam niet altijd goed verwerken en kunnen ook andere invloeden hebben op ons lichaam. Denk aan een geïrriteerde huid, jeuk, uitslag, misselijkheid, puistjes (hier wilde je net vanaf) en ga zo maar door en op den duur kan het effect hebben op je hormonen en je cyclus. Het zijn de kleine hoeveelheden die je dagelijks smeert, sprayt, eet en drinkt die zich opstapelen in je lichaam.

Smeren

Wist je dat wij vrouwen dagelijks meer dan 150 verschillende stoffen, smeren, sprayen of kwasten op ons lichaam. Elke dag. Facewash, tonic, cleanser, serum, dagcreme, foundation, poeder, primer, zonnebrand, highlighter…. en dan komt de rest van de make up. Het palet maken we af met een vleugje parfum en de dag kan beginnen.

Wat is jouw favoriete parfum?

Warme groet, Saskia