Rabarber Aardbeien taart met een crumble heb ik gemaakt. En lekker dat ie is. Wow! Rabarber smaakt vaak erg bitter en door zoet er aan toe te voegen wordt de smaak al zachter en smaakvoller. Het is nu de tijd voor rabarber en je kunt het overal kopen. Je weet wel van die rode stokken. Het heeft de structuur van selderij, is daar ook familie van, zo gezegd.

Vitaminen zitten er ook in. Kalium, Calcium, vitamine B11 (foliumzuur) voornamelijk. Natuurlijk zitten er meer vitaminen en mineralen in, maar deze die ik hier noem komen er het meest in voor. Toch leuk, en gezond en ook nog eens lekker. Ik zal je nog eens iets vertellen, het is super makkelijk te maken.

Hier komt het recept.

Dit heb je nodig
250 gram rabarber in stukjes gesneden
250 gram aardbeien gehalveerd
1 citroen (liefst bio), de schil en het sap
5 desserts lepels honing (rauwe of klaverhoning)
Snuf Himalaya zout

1,5 theelepel Arrow root poeder (verkrijgbaar bij de Ekoplaza), dit is in plaats van maizena en gezonder. Arrow root is een soort wortel.

Voor de crumble:
80 gram gemengde noten (hazelnoten, pecan noten, walnoten, cashewnoten: ongebrand en zonder zout)
80 gram amandel meel
1 eetlepel kokosmeel
1 theelepel kaneel
snuf Himalaya zout of Keltisch zeezout
1 eetlepel honing
2 eetlepels gesmolten kokosolie

Zo maak je het

De stukjes rabarber voeg je samen met de gehalveerde aardbeien in een glazen schaal. Voeg daarbij de honing, de citroenschil (in kleine stukjes gesneden) en het sap van 1 citroen. Goed omroeren/omscheppen, zodat de smaken goed kunnen mengen. Laat eventjes staan in de koelkast, ongeveer een half uurtje. Ondertussen maak je alvast de crumble. Doe alle droge ingrediënten in een plastic zak (zo’n hersluitbare) en pak je deegroller en sla de noten goed klein. Doe de crumble in een andere schaal en voeg daarbij de gesmolten kokosolie en honing erbij. Goed omscheppen.

Haal nu de rabarber-aardbeien mix uit de koeling en schep deze in een taartblik of ovenschaal die je alvast ingevet hebt met kokosolie. Daarbovenop schep je de crumble.

De oven verwarm je voor op 180 graden. En je bakt je Rabarber Aarbeien Crumble pie in 25 minuten. Ready to serve and enjoy!!

Maak jij ook dit recept, plaats je foto in de comments onder dit bericht of plaats een foto op Instagram of Facebook met de #voeljefijn

Warme groet, Saskia