Fluoride versterkt het glazuur van tanden en kiezen om zo de vorming van gaatjes tegen te gaan is voor iedereen wel bekend. Maar de andere kant van fluoride is dat het een giftige stof is die schadelijk is voor je lichaam en allerlei gezondheidsklachten kan veroorzaken.

Het advies is dat je tandpasta altijd moet uitspugen, omdat het niet goed voor je is om door te slikken. De tandpasta komt natuurlijk in aanraking met speeksel en je slijmvliezen dus je krijgt wel tandpasta binnen.

Sinds 1976 wordt er in Nederland geen fluoride meer toegevoegd aan ons drinkwater. Fluoride komt voor in rattengif en is een belangrijk bestanddeel in bestrijdingsmiddelen tegen schimmel. In veel landen staat er ook een waarschuwing op een tube over de giftigheid van fluoride, vooral voor kleine kinderen is het gevaarlijk.

Wil je liever geen fluoride tandpasta meer gebruiken? Kun je eens kijken naar merken als Urtekram (zoals op de foto), Sante, Weleda. Gevoelig voor gaatjes? Dan kun je ook afwisselen met tandpasta MET fluoride bijvoorbeeld ‘s ochtends en ‘s avonds met tandpasta ZONDER fluoride.

Wat gebruik jij voor een tandpasta? Lees graag je reactie onder dit bericht.

Groetjes Saskia