Hoe productief ben jij als CEO in je eigen bedrijf? 

 

In je eigen bedrijf ben je als CEO eigenlijk altijd ‘aan’ zoals ik het noem. 24 uur per dag, natuurlijk slaap je ook, liefst 7 tot 8 uur, maar toch je bent de hele dag met je bedrijf bezig. Als ondernemer komt er veel op je af en continue in de weer, een website bouwen/updaten, teksten schrijven, een team samenstellen/aansturen, welke producten of diensten bied ik aan, hoe ga ik dit in de markt zetten…

En vervolgens zodra je als een malle, klanten aantrekt, komen de volgende vragen boven drijven. Hoe werk ik mijn diensten eruit, wanneer ga ik mijn klanten contacten, waar laat ik mijn product maken, heb ik systemen nodig of een CRM systeem/Projectmanagement tool, moet ik nu een (virtueel) assistent inhuren, is dat wel handig, waar haal ik mensen voor mijn team vandaan die mij kunnen helpen en ga maar even door… En voor je het weet ben je alleen maar in de weer met zaken in je bedrijf zoals systemen en processen, wat helemaal niet jouw ding is en je raakt weg van je passie en het idee waarom je je eigen bedrijf begonnen bent. 

In 2014 begon ik mijn eerste bedrijf over hormonen, voeding en de cyclus. Hele dagen bezig met de website (“alle puntjes op de i”), welke recepten ik ging uitproberen, hoe verhoudt de cyclus zich tot voeding. En voor ik het wist was ik midden in de nacht allerlei systemen aan het inrichten en processen in kaart aan het brengen. Even tussendoor, dit was altijd al my cup of tea. Maar ik raakte af van de kern en dat was vrouwen helpen hoe ze hun cyclus up and running konden krijgen en behouden. Natuurlijk had ik de systemen nodig en juist ook het in kaart brengen van processen, maar ik was op, niet productief, alles stagneerde en werd moeilijker. Ik voelde me onzeker en ongelukkig. Ik stopte met mijn bedrijf. Ik had ook ingezien dat dit niet mijn business was. Plannen, organiseren, processen, systemen waren altijd al mijn ding. Dit deed ik al jaren toen ik congressen en evenementen organiseerde.  

Tegenwoordig in mijn bedrijf help ik creatieve ondernemers met strategie, systemen en processen, zodat zij kunnen doen wat zij het liefste doen. Ik ben zelf veel productiever doordat ik “back in the days” mijn cyclus heb leren kennen. Ik kan veel meer werk verzetten wanneer ik mijn menstruatie achter de rug heb. Dat is de periode dat ik helemaal ‘aan’ ben. Teksten schrijven, gesprekken voeren, werk mijn eigen ideeën uit, 90 dagen plannen uitwerken voor mijn klanten. Deze periode duurt zo’n 10 dagen en dan ben ik op mijn top qua productiviteit. In de periode daarna werk ik aan andere zaken in mijn bedrijf, richt systemen in, schaaf mijn kennis bij met video’s van business coaches, lees artikelen over marketing. Kortom productief, efficiënt en effectief. 

Wanneer ben jij als CEO van je bedrijf, het productiefst? 

Mijn naam is Saskia van Ommen en ik help creatieve ondernemers met de groei van hun droombedrijf met de juiste strategie, systemen en support. Zodat jij kunt doen wat jij het liefste doet. 

Groetjes, Saskia